Zoeken

Marokko topbestemming voor superrijken

18 juni 2023 - 13:00 - Economie

©

Marokko is een van de meest aantrekkelijke landen ter wereld voor grote fortuinen die willen investeren om hun bedrijven te laten groeien, zo blijkt uit een onderzoek van het bureau Henley & Partners.

De meeste miljardairs ter wereld kiezen Marokko als investeringsbestemming nadat ze bepaalde landen, vooral in Azië, hebben verlaten, zegt de studie over de ’exodus van fortuinen’. Het meldt dat 100 "rijke mensen" hun bedrijven in het koninkrijk hebben gevestigd in 2022 en dat nog eens 100 anderen hetzelfde zullen doen in 2023.

Lees ook: Marrakech bij snelst groeiende steden voor rijken in Afrika

Henley & Partners, dat het onderzoek heeft uitgevoerd, rangschikt Marokko op de 20e plaats van meest aantrekkelijke landen voor rijke zakenmensen die hun bedrijven willen laten groeien. Hierbij gaat het om mensen die hun bezittingen van een land naar een ander willen verplaatsen voor een periode van minimaal zes maanden, schrijft Al Akhbar.

Australië staat bovenaan de wereldranglijst met de vestiging van 3800 superrijken in 2022 en een prognose van 5200 in 2023. Het wordt gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten, die vorig jaar 5220 fortuinen verwelkomden en er naar verwachting 4500 zullen ontvangen in 2023.

Lees ook: Marrakech in top-40 bestemmingen superrijken

Daarentegen hebben landen als China, India, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Brazilië veel miljardairs verloren, merkt het rapport op. Ook Egypte, Zuid-Afrika, Ghana, Kenia en Nigeria werden getroffen door deze exodus van grote fortuinen, die naar verwachting zal toenemen in 2023.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team