Zoeken

Laila Harrak, het Marokkaans gezicht van CNN International (video)

18 september 2022 - 20:00 - Cultuur

©

De Marokkaans Nederlandse Laila Harrak, voormalig stagiaire bij CNN International, heeft jarenlang ervaring opgedaan bij verschillende televisiezenders, alvorens voor de Amerikaanse groep in Atlanta te gaan werken.

Laila Harrak zal op zaterdag en zondag de Europese ochtendedities van CNN Newsroom presenteren, evenals doordeweekse nieuwsprogramma’s. Een terugkeer naar huis voor de jonge vrouw die haar carrière in 2001 begon als stagiaire bij CNN New York.

Lees ook: CNN eert economische kracht van Marokkaanse startups

Eenmaal haar stage in New York gedaan, werkte Laila Harrak jarenlang voor de Associated Press in Parijs. Ze bracht er 10 jaar door en deed er verslag van de Europese Unie, de NAVO, de tribunalen voor oorlogsmisdaden in Den Haag en belangrijke evenementen in het Midden-Oosten, West-Afrika en Kosovo.

Na haar Parijse ervaring vertrok Laila Harrak naar Duitsland en begon ze aan een nieuw hoofdstuk van haar leven bij de Duitse publieke omroep Deutsche Welle. Ze presenteerde er negen jaar lang nieuwsprogramma’s. Ze speelde ook een centrale rol in de berichtgeving over de Russische invasie van Oekraïne, waarbij ze beleidsmakers, activisten en humanitaire hulpverleners interviewde, en aandacht had voor de reactie van Duitsland op de oorlog.

Lees ook: Leuke reportage over Choumicha op CNN (video)

Laila Harrak werd geboren en groeide op in Nederland. Ze bracht een deel van haar kindertijd in Tanger door en studeerde aan de Universiteiten van Amsterdam en Leiden. In het kader van Erasmus volgde ze ook lessen journalisme aan de universiteit van New York en later aan de Ca Foscari universiteit in Venetië, Italië. Laila Harrak is een polyglot. Ze spreekt Engels, Nederlands, Arabisch, Frans, Duits en Italiaans.

Laila Harrak op DW

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team