Zoeken

Binnenkort Marokkaanse startups in Tel Aviv?

24 januari 2021 - 16:00 - Wereld

©

Op 25 januari wordt in het ’Industry House’ in Tel Aviv een nieuwe startup-incubator gelanceerd. Het initiatief kreeg de steun van de Israëlisch-Franse Kamer van Koophandel en Industrie (CCIIF). De incubator omvat de sectoren Gezondheid, Energie en ’Tech for Good’ en biedt een kans voor jonge Marokkaanse en Israëlische ondernemers.

Dit nieuwe incubator-project heeft als doelstelling jonge Marokkaanse en Israëlische ondernemers een echte kans te bieden om hun startups te lanceren, zegt Israel Valley.

De voorwaarden voor een kandidatuur worden uitgewerkt tijdens een webinar en zullen op 5 februari 2021 worden bekend gemaakt. De lancering vindt plaats tijdens een evenement op 10 maart in Tel Aviv, in de coworking space van de Urban Place, waar plaats is om zo’n zestig ondernemers en zakenmensen te ontvangen, specificeert dezelfde bron.

Intussen is er een fondsenwerving bezig die de selectie van startups mogelijk zal maken. De startups zullen gedurende 6 maanden gratis worden geïncubeerd. Op 25 mei 2021 worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een ceremonie die verschillende persoonlijkheden uit het bedrijfsleven zal samenbrengen.

Het incubator-project wordt geleid door twee prominente persoonlijkheden. Dr. Daniel Rouach, geboren in Meknes, voorzitter van de CCIIF en hoogleraar aan de ESCP Business School in Parijs waar hij een incubator heeft opgericht. Hij heeft ook al vaak nauw samengewerkt met Marokkaanse leiders. De tweede heet Yossi Dan, hij is lid van het bestuur van de CCIIF, is ook één van de bekendste Israëlische ondernemers en werkt samen met Google in Tel Aviv.

Met het oog op de oprichting van de Israëlisch Marokkaanse Kamer van Koophandel, werkt professor Rouach momenteel aan het samenbrengen van verschillende Frans-Israëlische persoonlijkheden uit de zakenwereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team