Zoeken

Chocoladezaak: minister schuift schuld op moeder en chauffeur

17 februari 2014 - 19:45 - Economie

©

De chocoladezaak waarbij minister Abdeladim El Guerrouj ervan wordt verdacht lekkernijen voor de geboorte van zijn zoon te hebben gekocht op kosten van zijn ministerie, is nog niet klaar. De minister komt met een nieuwe uitleg, waarbij hij de schuld op zijn moeder en chauffeur schuift.

Zo zou de moeder van Abdeladim El Guerrouj zijn chauffeur hebben gestuurd om de bestelling af te halen bij patisserie Le Nôtre in Rabat. De verkoper zou de chauffeur hebben herkend en daarom de bestelling automatisch aan het ministerie hebben gefactureerd.

El Guerrouj zegt verrast te zijn geweest door de publicatie van de rekening door Al Akhbar. Hij informeerde naar eigen zeggen bij zijn familie, die de bestelling bevestigde. El Guerrouj zegt spijt te hebben dat hij geen aandacht meer aan de zaak schonk en schrijft dit toe aan zijn "zwak communicatief beleid".

Abdeladim El Guerrouj heeft intussen een factuur op zijn naam ontvangen. Premier Abdelilah Benkirane verklaarde zich daarmee tevreden en heeft de zaak afgesloten.

Ook Mohand Laenser, leider van de MP-partij waartoe El Guerrouj behoort, is tevreden. Hij verklaarde dat El Guerrouj uit de partij en de regering zou zijn gezet als hij de bestelling had gedaan.

Uitleg voor dummies

Dus, de chauffeur die verondersteld wordt de minister tijdens zijn officiële verplaatsingen te vergezellen, bevond zich in de kliniek waar de vrouw van El Guerrouj net was bevallen. De moeder van de minister stuurde hem daarop om een bestelling chocolades van 33.735 dirham te gaan ophalen, zonder uitleg over de betaling... Het is de derde keer dat El Guerrouj een tegenstrijdige uitleg geeft in deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team