Zoeken

Wagenpark Marokkaanse regering grootste begunstigde subsidies

4 februari 2014 - 19:35 - Economie

©

Het wagenpark van de Marokkaanse regering verbruikt 60% van de benzine verkocht in Marokko. Dat verklaarde minister Mohamed El Ouafa van Algemene Zaken en Bestuur op Al Aoula.

Ook vertelde de minister dat slechts 17 bedrijven in Marokko industriële brandstof gebruiken. Deze wordt net zoals benzine gesubsidieerd door het compensatiefonds. Drie van deze bedrijven consumeren samen 65% van de verbruikte brandstof.

El Ouafa bevestigde hiermee een onmiskenbaar feit: het geld van het compensatiefonds gaat niet naar de armen. De Staat verbruikt het grootste deel van de door het fonds gesubsidieerde producten. De rest gaat naar staatsbedrijven of rijke industriëlen.

Met het aangekondigde einde van de subsidies op benzine en diesel, hoopt Mohamed El Ouafa dat de overheidsdiensten hun uitgaven aan brandstoffen zullen gaan beperken.

Staatsambtenaren zullen zich volgens de minister in de toekomst meer te voet moeten verplaatsen, als de overheidsdiensten niet gaan opletten en hun budget vroegtijdig opgebruiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team