Zoeken

Marokkaanse minister riskeert job door chocoladezaak

25 januari 2014 - 21:31 - Economie

©

De chocoladezaak van minister Abdelâdim El Guerrouj is voor de Marokkaanse regering moeilijk te verteren. Het lukt het kabinet, dat voor soberheid pleit, niet om de zaak te rechtvaardigen.

De factuur van 33.735 dirham aan lekkernijen is simpelweg onvindbaar. De bonbons en gebak gekocht bij de patisserie Le Nôtre in Rabat in oktober vorig jaar, werden bovendien door een verantwoordelijke van het ministerie van Openbare Dienst geleverd aan de kliniek waar de vrouw van minister El Guerrouj net was bevallen.

Mohamed Moubdii, de opvolger van Abdelâdim El Guerrouj, kan de factuur maar niet terugvinden. Toch blijven enkele bronnen volhouden dat het de laatste rekening is dat door de afdeling onder minister El Guerrouj werd betaald.

Mohand Laenser, leider van de MP-partij waartoe El Guerrouj behoort, heeft de zaak aan Premier Abdelilah Benkirane overgelaten. Hij mag dus over het lot van El Guerrouj beslissen.

Als het lopend onderzoek bewijst dat El Guerrouj een persoonlijke rekening met staatsgeld betaald heeft, verliest hij hoogstwaarschijnlijk zijn job als onderminister van Professionele opleiding.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team