Zoeken

Elektriciteit en water duurder in Marokko

2 januari 2014 - 14:20 - Economie

©

De Marokkaanse overheid heeft de prijs van water, elektriciteit en sanitaire voorzieningen sinds de 1e januari 2014 verhoogd. De maatregel moet vermijden dat de dienst voor water en elektriciteit ONEE failliet gaat.

Minister Mohamed El Ouafa van Algemene Zaken en Bestuur, bevestigde een geleidelijke prijsstijging. Volgens hem zal de verhoging ook geen invloed hebben op huishoudens uit de lagere sociale klasse, die minder dan 100 kWh per maand verbruiken.

Minder officiële bronnen stellen echter dat het de belangrijkste prijsverhoging op water en elektriciteit in de laatste drie jaren is. De prijs van elektriciteit zou met 5% naar omhoog gaan en dat van water met 6%, volgens een verklaring van Istiqlal-lid Khalid Sbaï aan Akhbar Al Yaoum.

ONEE zit in ernstige financiële problemen. Alleen al het tekort van het pensioenfonds van de dienst bereikt 3,5 miljard dirham. Dat vertelde Mohamed El Ouafa zelf aan de krant.

In de komende dagen wordt verwacht dat de minister een persconferentie geeft over de financiële situatie van de ONEE. De dienst van Ali Fassi Fihri zal binnenkort ook een akkoord met de Staat sluiten om een faillissement te vermijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team