Zoeken

Chinese koperreus vestigt zich in Marokko

9 mei 2024 - 10:00 - Economie

©

Vanwege de geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten en China richt Zhejiang Hailiang Co., een grote Chinese producent van koperen buizen en staven, zich op Marokko voor de bouw van een fabriek met een investering van 288 miljoen dollar.

De nieuwe fabriek moet de bevoorrading van klanten in Europa, Amerika, het Midden-Oosten en Afrika garanderen in een geopolitieke context die wordt gekenmerkt door verstoringen van de handelsstromen. Dat meldt Bloomberg.

Lees ook: China bouwt windturbinefabriek in Nador

Naast koperen buizen en staven zullen er ook nieuwe energiematierialen, zoals folie voor lithium-ionbatterijen, worden geproduceerd om te voldoen aan de toenemende wereldwijde vraag. De fabriek zou een jaarlijkse productie van 50.000 ton legeringen, 35.000 ton buizen, 40.000 ton staven en 25.000 ton folie moeten realiseren. De bouwtijd is vastgesteld op zes maanden.

Lees ook: Chinese gigant BYD ziet af van bouw batterijfabriek in Tanger

De keuze van Marokko als productielocatie is mede ingegeven door de vrijhandelsovereenkomsten die het koninkrijk heeft gesloten met de Verenigde Staten, de Europese Unie en Turkije. Deze overeenkomsten zullen de Chinese onderneming een gemakkelijke toegang tot verschillende markten verschaffen. De nieuwe fabriek komt naast de bestaande vestigingen in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Vietnam, Thailand en Indonesië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team