Zoeken

Marokko: Brits bedrijf versnelt koper- en zilverproject

21 januari 2023 - 18:00 - Economie

©

Het Britse Aterian Plc, een bedrijf voor de exploratie en ontwikkeling van metalen, evalueert het potentieel van haar koper- en zilverproject in het Marokkaanse Agdz, gelegen op 14 km ten zuidwesten van de koper- en zilvermijn van Bouskour. De onderneming stelt dat de exploratie ter voorbereiding van de boringen in het noordelijke deel van het project, afgerond is.

Alterian heeft het geofysisch onderzoek afgerond op het 762 km² grote koper-, zilver- en basismetaalproject in Agdz. Van de 15 prospectieve nieuwe projecten die Aterian in oktober 2022 in Marokko heeft verworven, is dit project het verst gevorderd. "Agdz is een belangrijke troef in onze portefeuille. Het is het verst gevorderde van de 15 projecten en we verrichten het nodige werk om meer inzicht te krijgen in de locatie voor het boren", aldus het Britse bedrijf in een verklaring. Het project herbergt vier belangrijke koper- en zilver prospects, met een oppervlakte van ongeveer 8 km².

Lees ook: Marokko: recordproductie Aya Gold & Silver in Zgounder zilvermijn

Het geofysisch onderzoek heeft belangrijke afwijkingen aan het licht gebracht waarop de toekomstige exploratie gericht zal zijn. "De geofysische onderzoeksgegevens hebben verschillende anomalieën met hoge prioriteit opgeleverd. Deze vereisen extra veldwerk om de doelen beter te kunnen definiëren", aldus Charles Bray, CEO van het bedrijf.

Lees ook: Mangaan van goede kwaliteit ontdekt in Marokko

"De aanwezigheid van verschillende historische koperboringen in Agdz is een extra stimulans, aangezien het project zich in een gevestigd koper- en zilvermijndistrict bevindt in de Marokkaanse oostelijke Anti-Atlas," zegt Bray. Hij kondigde verder ook nog aan dat het bedrijf van plan is om in het eerste kwartaal van 2023 te beginnen met de boringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team