Zoeken

Chinese investeringen in Afrika: Marokko op het podium

25 september 2023 - 16:00 - Economie

©

Marokko heeft zich gevestigd als een van de drie topbestemmingen in Afrika voor Chinese investeerders voor het komende decennium. Dit blijkt uit recente gegevens van een gerenommeerd platform.

In een ranglijst van de 12 meest aantrekkelijke Afrikaanse landen voor Chinese investeerders in de periode 2024-2033, samengesteld door de Economist Intelligence Unit, staat Marokko op de derde plaats. Wereldwijd bekleedt het koninkrijk de 33e positie van 80 landen, wat een indrukwekkende sprong betekent van 27 plaatsen sinds 2013. Zuid-Afrika en Egypte zijn respectievelijk de nummers één en twee van Afrika, terwijl Algerije, Tanzania en Angola de top zes van het continent completeren.

Lees ook: Chinese bandengigant vestigt zich in Marokko

Bij het samenstellen van de ranglijst gebruikte de Economist Intelligence Unit meer dan 200 indicatoren, onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: kansen en risico’s. Onder ’kansen’ beoordeelde het bedrijf marktpotentieel, natuurlijke bronnen, supply chain-prestaties en technologie- en innovatieontwikkeling. De ’risico’-categorie omvatte factoren zoals bilaterale relaties met China en operationele en financiële risico’s voor buitenlandse investeerders.

Lees ook: Chinese groep en holding Koning Mohammed VI bouwen groot industrieel complex in Marokko

De opmerkelijke positie van Marokko is te danken aan zijn prestaties op verschillende gebieden, met name de groei van de markt en de ontwikkeling van de supply chain. Het land wordt ook beschouwd als een van de 21 bestemmingen die "meer kansen en minder risico’s" bieden voor Chinese investeerders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team