Zoeken

Nora werd naar huis gestuurd met haar doodzieke baby in België

12 april 2021 - 17:40 - Wereld

©

De 37-jarige Nora Benhadi beviel drie maanden geleden van dochtertje Sara. Afgelopen weekend werd de baby ziek, ze ademde moeizaam een maakte veel koorts. Haar ouders brachten haar naar het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel, maar daar oordeelden ze dat ze naar huis mocht. Amper een uur later werd het meisje met spoed opgenomen met een urineweg- en een luchtwegeninfectie.

Nora Benhadi woont in Boom maar is afkomstig uit Brussel. Ze besloot vorig weekend haar ziek dochtertje naar een Brussels ziekenhuis te brengen. "Omdat er door de coronamaatregelen slechts één ouder het kind mag vergezellen, kozen we voor het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola. Daar kon ik mij makkelijker in het Frans uitdrukken", vertelt Nora Benhadi in de Gazet van Antwerpen.

Ze had haar dochtertje een pijnstiller gegeven, maar Sara had nog steeds 39,5 graden koorts toen ze in het ziekenhuis aankwamen. "We wachtten geduldig af tot de dokter langs zou komen. Sara was aan het afzien en kreeg nog amper adem. Toen de dokter uiteindelijk dan toch opdaagde, keek die eens snel in haar oren en luisterde naar haar longen. Misschien een bronchitis, oordeelde hij, maar we waren te vroeg in het ziekenhuis en moesten maandag terugkeren, indien Sara’s toestand zou verslechteren. Er werd zelfs geen coronatest afgenomen ondanks alle mogelijke symptomen."

De ouders werden naar huis gestuurd maar ze bleven ongerust over hun dochter die het zichtbaar zeer moeilijk had. Daarom besloten ze naar het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk te gaan. "Toen we daar een uur later stonden, had Sara al een koortstemperatuur van 41,6 graden. Sara werd meteen opgenomen en we kregen te horen dat ze een reeks onderzoeken zouden afnemen, zoals een coronatest en een bloedtest."

Ze bleek besmet te zijn met een respiratoir syncytieel virus en een urineweginfectie. Ze kreeg meteen zuurstof toegediend en werd elk halfuur gemonitord. "Ze konden in Wilrijk gewoon niet begrijpen dat we in Brussel waren weggestuurd. Ik kan dit dan ook niet zomaar negeren. Ik wil hier een uitleg voor en zal naar de klachtendienst van het ziekenhuis stappen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team