Zoeken

Chariot Oil & Gas start boring voor kust Larache

20 december 2021 - 12:40 - Economie

©

Het Britse aardgasexploratiebedrijf Chariot Oil & Gas is begonnen met offshore-boringen in Larache, in het noorden van Marokko. Met zijn Lixus-licentie maakt de groep gebruik van het booreiland Stena Don.

In een persbericht heeft Chariot Oil & Gas aangekondigd dat het platform Stena Don op maandag 13 december offshore in Larache is aangekomen om twee putten te boren in het Anchois-veld. Dit maakt deel uit van de Lixus-exploratievergunning, die voor 75% in handen is van het Britse bedrijf en voor 25% van de Marokkaanse staatsoliemaatschappij ONHYM. De boortijd voor deze "evaluatie- en exploratieput" bedraagt ongeveer 40 dagen.

Lees ook: Ondergrond Marokko is rijk aan aardgas

Chariot heeft onlangs een kapitaalverhoging afgerond die het bedrijf in staat zal stellen om "de Anchois-2 -put te boren en een herboring van de Anchois-1 exploratieput uit te voeren," aldus waarnemend CEO Adonis Pouroulis, die eraan toevoegt dat het bedrijf van plan is om de gegevens na de voltooiing van elke operatie afzonderlijk bij te werken.

Lees ook: Marokko: voldoende butaangas ondanks Algerijns embargo

De operatie zal niet alleen de omvang van de gasreserves, met een potentieel van 28 miljard kubieke meter, kunnen bevestigen, maar ook de kwaliteit en de productiviteit van het veld beoordelen. Ook zal worden nagegaan of uitbreiding mogelijk is naar andere potentieel winbare en verkoopbare aardgasvelden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team