Zoeken

Spaanse zangeres beschuldigd van racisme tegenover Marokkanen

1 juni 2023 - 09:00 - Cultuur

©

De Spaanse zangeres Ana Guerra heeft zich de woede van internetgebruikers op de hals gehaald nadat ze in een recente post op social media schreef dat ze het slachtoffer was geworden van diefstal door een Marokkaan. Haar bericht werd als racistisch bestempeld.

"Terwijl ik deze foto’s aan het maken was, heeft een Marokkaan mijn tas gestolen", schreef Ana Guerra in een bericht op haar Instagram-account, wat felle kritiek van internetgebruikers uitlokte die haar beschuldigden van racisme vanwege het noemen van de vermeende Marokkaanse nationaliteit van de dief.

Lees ook: Spanjaard riskeert celstraf voor racisme tegen Marokkaans meisje

Naar aanleiding van deze kritiek heeft de Canarische zangeres haar bericht aangepast en het woord "Marokkaan" vervangen door "jongen". Maar gebruikers hadden al screenshots gemaakt van het oorspronkelijke bericht met vermelding van de vermeende Marokkaanse afkomst van de dief.

Lees ook: Racisme in Spanje: Marokkaan getuigt over aanval door politieagenten (video)

In de rest van haar bericht legt Ana Guerra uit dat haar partner, Victor Elias, opmerkte dat de dief haar tas had gepakt en "hem vriendelijk (met een serieuze blik)" vroeg om hem terug te geven, wat de dief ook zou hebben gedaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team