Zoeken

Hagenaar Najim staat terecht voor duwen glazenwasser van 10 meter hoog

2 mei 2022 - 15:00 - Wereld

©

De 39-jarige dove Hagenaar Najim T. zegt dat het nooit zijn bedoeling was om de glazenwasser op wie hij boos was van zijn ladder te laten vallen. Door aan de ladder te duwen zou hij enkel zijn aandacht hebben willen trekken. Tijdens de voorbereidende zitting in de Haagse rechtbank zei de verdachte dat hij enorm veel spijt heeft van het incident.

De Hagenaar en het slachtoffer hadden op 14 december vorig jaar ruzie over een onbetaalde factuur van 15 euro. De glazenwasser was daar zo boos over dat hij de ramen van de verdachte met aarde besmeurde. Najim duwde daarna aan zijn ladder, waardoor het slachtoffer van tien meter hoogte naar beneden viel. De man raakte zwaargewond. Hij brak onder meer zijn schedel, oogkas, ribben, bekken en scheenbeen, waardoor hij waarschijnlijk nooit meer zal kunnen werken, schrijft het AD.

Lees ook: Youssef (17) niet naar gevangenis na per ongeluk doodschieten neefje

Najim was zelf niet aanwezig tijdens de zitting. Volgens zijn advocaat Jeffrey Jordan wil hij graag zijn verhaal doen, maar werd dat hem afgeraden door veel mensen in zijn omgeving. De advocaat zegt dat zijn cliënt zich erg slecht voelt over wat er met Michel gebeurde. Hij probeerde het slachtoffer te contacteren om zijn spijt te betuigen, maar die wil dat nu niet. De advocaat wees ook op het gedrag van de glazenwasser vóór het incident. Hij zou hoger op de ladder hebben gestaan dan is toegestaan volgens de Arbowet en hij gedroeg zich ook heel nonchalant. Hij ging niet naar beneden om de ladder te verplaatsen, maar deed dat al bewegend terwijl hij erop stond. Dat is te zien op een filmpje.

De officier van justitie vindt echter dat Najim T. kon voorzien dat de glazenwasser zou vallen. De beschuldigde wordt verdacht van poging tot doodslag, ook omdat hij bij de politie bekende dat hij de ladder duwde. "Daarmee staat het causaal verband met de val vast. Je weet dat je een bepaald risico neemt als iemand zo hoog op de ladder staat." Het Openbaar Ministerie ziet ook niets in de vraag van de advocaat naar extra onderzoek met betrekking tot het respect voor de veiligheidsmaatregelen door de glazenwasser. De rechtbank gaat niet mee in de redenering van de advocaat, maar geeft hem wel de kans om met Michel te spreken en ook met een getuige die verklaringen over het incident heeft afgelegd.

Lees ook: Aziz El Aâmri dood gevonden in Hambos

Het verzoek van de advocaat Van Najim om hem in afwachting van zijn rechtszaak vrij te laten, werd ook afgewezen. "De rechtbank ziet de bijzondere situatie (handicap, red.) van de verdachte. Het maakt voor hem dat detentie zwaarder is dan voor andere verdachten. Maar er ligt een behoorlijk feit op tafel, waar veel mensen getuige van zijn geweest", aldus de rechter. Bovendien is het niet de eerste keer dat hij een geweldsmisdrijf pleegt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team