Zoeken

Casablanca: vrouw gearresteerd voor bedelen met een pop

27 april 2021 - 19:40 - Marokko

©

De politie in Casablanca heeft een vrouw gearresteerd die een pop gebruikte om te bedelen. Voorbijgangers moesten geloven dat het haar baby was.

Voor een vrouw die zich dagelijks voordeed als een Syrische vluchteling die in ellende leefde, is er een einde gekomen aan het bedelen. Elke dag vroeg ze op de boulevard Massira in Casablanca mensen om geld, aldus Assabah. Toen ze zich even terugtrok in een hoekje en de baby neerlegde om een sigaret te roken, werd de beroeps-bedelares gefilmd. Die beelden werden wijd verspreid op sociale media en haar bedrog werd uiteindelijk ontdekt, mensen beseften dat ze bedelde met een pop.

De politie van de metropool heeft haar vervolgens gearresteerd en in hechtenis genomen. Tijdens een huiszoeking namen de rechercheurs identiteitspapieren en documenten in beslag, meldt Al Akhbar. De bedelares die nu voor de rechter wordt gebracht riskeert een strenge straf.

Artikel 326 van het Marokkaanse wetboek van strafrecht luidt als volgt: "Met gevangenisstraf van één tot zes maanden wordt bestraft eenieder die beschikt over middelen van bestaan of in staat is deze te verkrijgen door arbeid of op andere wettige wijze, en die zich gewoonlijk bezighoudt met bedelarij, op welke plaats ook."

Bladna.nl