Zoeken

Al Hoceima: arrestatie wegens eten in het openbaar tijdens Ramadan

19 april 2021 - 17:00 - Marokko

©

In de stad Al Hoceima heeft de politie een jonge man gearresteerd toen hij op 15 april overdag betrapt werd op eten in het openbaar tijdens de vastenmaand Ramadan. Hij kan tot zes maanden gevangenisstraf krijgen.

De arrestatie van de jongeman vond plaats op het strand, meldt Akhbarona. Hij brak publiekelijk zijn vasten en rookte op de tweede dag van de Ramadan. In afwachting van zijn voorgeleiding aan de procureur des Konings, werd hij in voorlopige hechtenis genomen.

De jongeman zal zwaar worden bestraft voor zijn overtreding. Artikel 222 van het Marokkaanse wetboek van strafrecht, bestraft het in het openbaar verbreken van het vasten tijdens de maand Ramadan met een gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden: "Eenieder van wie bekend is dat hij tot de islamitische godsdienst behoort en die tijdens de maand Ramadan in het openbaar het vasten verbreekt zonder een door die godsdienst aanvaarde reden, wordt gestraft met een gevangenisstraf van één tot zes maanden en een geldboete van 12 tot 120 dirham".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team