Zoeken

Jongere veroordeeld voor eten tijdens Ramadan in Marrakesh

1 mei 2021 - 17:40 - Marokko

©

In Marrakesh is een jongere veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een boete van 500 dirham voor eten in het openbaar tijdens de maand Ramadan.

De veroordeling die werd uitgesproken door de rechtbank van eerst aanleg in Marrakesh heeft veel reacties teweeg gebracht bij maatschappelijke organisaties. In een interview met de website Kech24 vertelt mensenrechtenactivist Omar Arbib dat het proces onnodig lang heeft geduurd omdat de zitting een aantal keren is uitgesteld.

Ook meldt Arbib dat er op dit moment nog twee andere Marokkanen worden vervolgd voor dezelfde overtreding. Ook zij zijn gearresteerd wegens het eten in het openbaar tijdens de Ramadan.

De wet op basis waarvan mensen kunnen worden veroordeeld voor dit vergrijp is artikel 222 van het Wetboek van Strafrecht waarin staat dat "Iemand die bekend staat als behorend tot de moslimreligie, en die schijnbaar het vasten verbreekt op een openbare plaats tijdens de Ramadan, zonder een reden die door deze religie wordt erkend, wordt gestraft". De wettelijke straf voor het eten in het openbaar tijdens de Ramadan is een gevangenisstraf van één tot zes maanden en een boet van maximaal 120 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team