Zoeken

Casablanca: stadseigendommen tegen dumpingprijzen

12 mei 2022 - 09:40 - Marokko

©

Zeer dure eigendommen in Casablanca worden tegen spotprijzen verhuurd, waardoor de stad grote inkomsten misloopt. Dit blijkt uit een telling van het stadsbestuur.

Het bureau van de voorzitster van de gemeenteraad van Casablanca, Nabila Rmili, heeft het onroerend goed van de stad nauwkeurig doorgelicht en daarbij een goudmijn ontdekt waar de stad bijna niets aan verdient. De politica presenteerde de resultaten van de doorlichting tijdens de laatste gewone zitting van de Raad.

Lees ook: Marokko: overheidsambtenaren moeten bezittingen bekendmaken

Volgens Rmili worden verschillende eigendommen, waaronder winkels en etablissementen in de stad, verhuurd voor een belachelijke prijs van 20 dirham of minder. Hoewel alle schattingen wijzen op theoretische huuropbrengsten van tienduizenden dirham voor de eigendommen in kwestie, aldus de Arabischtalige krant Al Ahdath Al Maghribia. Volgens het rapport waren 30% van de onderzochte eigendommen niet in het kadaster geregistreerd.

Lees ook: Vastgoedroof: vereniging vraagt Mohammed VI om hulp

Geconfronteerd met deze weinig bemoedigende resultaten nam het stadsbestuur de nodige maatregelen. Deze omvatten het registreren van alle eigendommen om te voorkomen dat ze door derden worden gestolen. Ook zal de huur worden verhoogd voor de Sqala, een gebouw dat jaren het onderwerp was van conflict tussen huurders en de gemeente. De huur voor dit gebouw wordt nu met 750 dirham verhoogd tot 53.000 dirham. De gemeente wil de huurverhoging uitbreiden tot andere gebouwen in de stad. Gehoopt wordt dat dit de financiële last van de gemeente zal verlichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team