Zoeken

Tanger heeft flinke schuld bij Spaanse stad

21 september 2022 - 21:00 - Marokko

©

Het stadsbestuur van Tanger blijft geld verschuldigd aan het stadsbestuur van de Spaanse stad Vitoria, voor het niet onderhouden van het paleis Álava Esquívelet en voor het niet betalen van bepaalde belastingen. De schuld bedraagt nu al 283.690 euro.

De autoriteiten van Tanger hebben niet gereageerd op de aanmaningen van de gemeenteraad van Vitoria. Het zou gaan om zeven onbetaalde boetes voor een bedrag van 283.690 euro. Tanger is dit bedrag verschuldigd omdat het paleis Álava Esquível niet is onderhouden en gerenoveerd. Ook bepaalde belastingen zoals de IBI (onroerendgoedbelasting) of de vuilnisbelasting werden niet betaald, meldt El Correo.

Lees ook: Spaanse stad legt Tanger hoge boetes op

Ana Oregi, het raadslid voor ruimtelijke ordening en klimaatbescherming van Vitoria, herhaalde maandag dat de gemeente vastbesloten is de zaak tot een goed einde te brengen. Indien 10 boetes worden opgelegd, zal de procedure tot onteigening van het gebouw worden ingeleid.

"Deze situatie is onhoudbaar, er zijn andere oplossingen," zei woordvoerder Óscar Fernández van Elkarrekin. Hij is het niet eens met de aanpak van de Raad. "Er wonen mensen in het paleis van Álava-Esquível en hun veiligheid moet voorop staan," benadrukte hij. Oregi verzekerde echter dat de "veiligheid van deze mensen niet in gevaar is" en benadrukte dat de geplande onteigening zal worden afgerond.

Lees ook: Marokko: 18 flats gestolen van de stad Martil

Momenteel zijn 10 van de 16 appartementen in het gebouw verhuurd. De gemeente heeft verschillende malen geprobeerd Álava-Esquível in eigendom over te nemen, zonder succes. Een afstammeling van generaal Álava, Ricardo de Álava y Carrión, verloor het eigendom na een pokerweddenschap. Zo kwam het paleis in handen van Ignacio de Figueroa y Bermejillo, de hertog van Tovar, die in Tanger gewond was geraakt maar weer herstelde. Uit dankbaarheid schonk hij al zijn bezittingen aan de Marokkaanse stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team