Zoeken

Marokko waarschuwt voor illegale bouwwerken

25 mei 2024 - 14:00 - Marokko

©

Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken heeft laten weten dat de Marokkaanse autoriteiten strenger zullen optreden tegen illegale bouwwerken in kustgebieden. De bewindsman reageerde hiermee op vragen van parlementsleden over de recente sloop van gebouwen op Marokkaanse stranden.

Laftit benadrukte dat de kustgebieden onder druk staan door de snelle verstedelijking, wat het ecologische evenwicht bedreigt en de kust kwetsbaarder maakt voor klimaatverandering en natuurrampen. Om deze gebieden te beschermen en duurzaam te ontwikkelen, is er een wettelijk kader opgesteld met strikte regels voor ruimtelijke ordening en bebouwing.

Lees ook: Café van hoge ambtenaar gesloopt in Tanger

De minister erkende dat er ondanks deze regels nog steeds illegale bouwwerken worden opgericht. "De lokale autoriteiten hebben daarom de opdracht gekregen om alle gebouwen die zonder vergunning op staatseigendom of in niet-bebouwbare gebieden zijn gebouwd, te slopen", aldus Laftit. Naast deze sloopacties worden er ook administratieve en juridische sancties genomen tegen de overtreders.

Lees ook: Illegale panden van lokale politici gesloopt in Tanger

Abdelouafi Laftit benadrukte dat het doel van deze maatregelen is om illegale bouw op de kust tegen te gaan en de natuurlijke omgeving te beschermen. "We willen de kustgebieden behouden voor toekomstige generaties en ervoor zorgen dat ze een positieve bijdrage leveren aan de economie en de samenleving", aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team