Zoeken

Casablanca verklaart oorlog tegen muggen

22 juni 2024 - 17:00 - Marokko

┬ę

De autoriteiten van Casablanca voeren in samenwerking met de lokale ontwikkelingsmaatschappij Casa Environnement een grootschalige campagne tegen plaaginsecten, met name muggen die tijdens warme periodes de metropool teisteren.

Het doel is om de kwaliteit van het leven van de inwoners van Casablanca te verbeteren tijdens de hete zomermaanden en om een schone en gezonde omgeving te garanderen. De campagne omvat de verneveling van pesticiden in riolen en rioolsystemen, de schoonmaak en desinfectie van parken en tuinen, meldt Aljarida24.

Lees ook: Nador in de greep van gigantische muggen

De gemeenteraad, onder leiding van burgemeester Nabila Rmili, de teams van Casa Environnement en de schoonmaakbedrijven Averda en Arma werken samen om de economische hoofdstad van het koninkrijk te ontdoen van zwerfvuil en ongedierte. Onlangs werd er nog 250 miljoen dirham toegekend aan Casa Environnement om effici├źnter te kunnen strijden tegen plaaginsecten en een betere afvalbeheersing te garanderen in de wijken en straten van de stad.

Lees ook: Tanger geteisterd door muggenplaag

Naast de strijd tegen muggen, richt de campagne zich ook op andere plaaginsecten zoals kakkerlakken, ratten en schorpioenen. De autoriteiten benadrukken het belang van preventie en vragen de inwoners van Casablanca om hun omgeving schoon te houden en waterstagnatie te vermijden, waar muggen zich graag in voortplanten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team