Zoeken

Casablanca krijgt gigantisch aquarium

9 maart 2023 - 08:00 - Marokko

©

Het stadsbestuur van Casablanca werkt aan een project voor de bouw van een gigantisch aquarium met tientallen soorten vissen, dat tot 500.000 bezoekers per jaar zal kunnen ontvangen.

De oprichting van een aquarium in de jachthaven van Casablanca is een van de projecten die zijn opgenomen in het gemeentelijk actieplan (2023-2028) van de stad. Het project, dat naar schatting een investering van 400 miljoen dirham zal vergen, is ontstaan uit een partnerschap met het ministerie van Toerisme en het Nationaal Instituut voor Visserijonderzoek.

Lees ook: Ruim 2000 vissen aquarium Morocco Mall dood door zuurstofgebrek

De regioraad van Casablanca-Settat zal voor 50% bijdragen aan de bouw van het aquarium, de CDG bank voor 37% en de gemeenteraad voor 13%. Na de presentatie van het project en de goedkeuring ervan tijdens de buitengewone zitting van de gemeenteraad, die eind maart plaatsvindt, zal de gemeente aanbestedingen uitschrijven voor de technische, architectonische en administratieve studies, aldus Le360.

Lees ook: Zeemeermin in winkelcentrum Morocco Mall (video)

Het toekomstig aquarium van Casablanca zal in 2028 openen en ongeveer 500.000 bezoekers per jaar ontvangen. Het zal verschillende wetenschappelijke en culturele activiteiten en evenementen organiseren, en de inwoners van de Marokkaanse metropool een nieuwe ruimte bieden voor entertainment. Naast het sensibiliseren van het publiek voor ecologische kwesties en de instandhouding van de biodiversiteit van de zee, zal het aquarium bezoekers, vooral kinderen, in staat stellen om vele waterdieren en -planten te ontdekken en nieuwe kennis op te doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team