Zoeken

Tanger gaat grond onteigenen voor nieuwe dierentuin

15 februari 2023 - 11:00 - Marokko

©

Tanger werkt aan een project voor een nieuwe dierentuin, dat zou moeten bijdragen aan de dynamiek van de economische activiteit, het toerisme en andere activiteiten in de regio.

Het project voor de dierentuin vordert snel. De studies met betrekking tot dit project, dat tot doel heeft de economische activiteit, het toerisme en andere activiteiten in de regio te dynamiseren, nam een jaar in beslag.

Lees ook: Plannen voor nieuwe dierentuin en recreatiepark in Agadir

Momenteel is de gemeente op zoek naar een terrein van ongeveer 200 hectare. Tijdens de laatste gewone zitting van de gemeenteraad werd besloten om het terrein te verkrijgen via onteigeningen voor algemeen nut, meldt Al Akhbar. De raad gaat een commissie oprichten die de terreinen moet verkennen en de onteigeningen moeten opvolgen, om het project te kunnen lanceren.

Lees ook: Marokkaanse leeuw Volcan vindt zijn plek niet in dierentuin Parijs

Het initiatief voor dit project komt van de gouverneur van de stad Mombasa in Kenia, Hassan Joho. Tijdens zijn bezoek aan het stadhuis van Tanger twee jaar geleden, had hij voorgesteld een multisectoraal partnerschap aan te gaan met de gemeente Tanger. Hij had in dit verband het project voorgesteld van een grote dierentuin die zich zou moeten uitstrekken over 208 hectare.

Bladna.nl