Zoeken

Casablanca krijgt eindelijk regionale treinen

12 mei 2024 - 08:00 - Marokko

©

Goed nieuws voor pendelaars in Casablanca: burgemeester Nabila Rmili heeft de komst van zes nieuwe stations van het regionaal treinennet (RER) aangekondigd. De start van de bouw is voorzien voor eind dit jaar.

De nieuwe stations zullen in Bernoussi, Ain Sebaâ, Mers Sultan en Hay El Hassani worden gebouwd, aldus Rmili tijdens de een gemeenteraadsvergadering op woensdag. Ze voegde toe dat alle routes die het RER zal nemen al zijn vastgelegd.

Lees ook: RER-treinproject Casablanca-Rabat: dit is het plan

Het RER-project heeft als doel de mobiliteit in de economische hoofdstad en de omliggende steden te vergemakkelijken, met het oog op het WK 2030 dat Marokko samen met Spanje en Portugal zal organiseren. De uitvoering ervan zal worden verzekerd in partnerschap met de Raad van de regio Casablanca-Settat en de nationale spoorwegmaatschappij (ONCF).

Lees ook: Casablanca: eindelijk een metro?

"Het RER zal het verkeer in de stad vlotter laten verlopen en het congestieprobleem oplossen," aldus Mohamed Rabie Khlie, directeur-generaal van de ONCF. Hij benadrukte de sociaaleconomische impact van dit project, dat Benslimane met Mohammedia en Nouaceur zal verbinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team