Zoeken

Ruim 2000 vissen aquarium Morocco Mall dood door zuurstofgebrek

30 mei 2014 - 21:25 - Marokko

©

Alle 2000 Vissen van het gigantisch aquarium van het shoppingcenter Morocco Mall in Casablanca zijn dood. In het grootste aquarium van Marokko zwommen een dertigtal vissoorten van over de hele wereld en waarvan enkelen zeer zeldzaam waren.

Aksal groep, eigenaar van het winkelcentrum, heeft zich nog niet uitgesproken over het voorval. De verliezen worden geschat op 500.000 dirham.

Oorzaak van het tragisch voorval is een probleem met de zuurstofpomp. Een milieuactivist in Casablanca reageerde verontwaardigd. Dat een heel ecosysteem in gevaar wordt gebracht door een mankement aan een zuurstofpomp is volgens hem onaanvaardbaar.

De pomp is door een technisch probleem een hele nacht uitgebleven. ’S morgens merkten bezoekers van de mall dat het cilindrische aquarium met meer dan een miljoen liter water, bedekt was met een wit gordijn.

Het aquarium van de Morocco Mall is het op twee na grootste aquarium ter wereld, na die van Washington en Berlijn. Het heeft een diameter van 13,4 meter en een hoogte van 9,3 meter.

Bezoekers konden met een glazen lift dwars door het aquarium heen om er onder meer een zebrahaai, een zwartpunthaai en pijlstaartroggen te bekijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team