Zoeken

Vrouw die beviel van 9 baby’s in Marokko was bijna overleden

11 mei 2021 - 15:40 - Marokko

©

Halma Cisse Arby, de 25-jarige Malinese vrouw die in Marokko negen kinderen ter wereld bracht via een keizersnede, liet bijna het leven.

Een bevalling die bijna afliep met een tragedie. Halma Cisse, die op 30 maart naar Marokko werd overgebracht nadat ze in het Universitair Ziekenhuis van Bamako was verzorgd, is afgelopen dinsdag in de kliniek van Ain Borja in Casablanca met een keizersnede bevallen van 9 baby’s. Zij dacht in verwachting te zijn van een zevenling. Een team van 10 artsen en 25 paramedici werd gemobiliseerd voor de bevalling. Volgens artsen stierf de jonge vrouw uit Timboektoe bijna aan bloedverlies tijdens de bevalling, meldt The Mirror. Ze had een bloeding van de baarmoederslagader. De dokters hebben haar kunnen redden.

In totaal verzorgden 18 verpleegsters de pasgeborenen en legden ze in couveuses. Een radioloog stelpte de bloedstroom. Daarna werden de premature baby’s aan de beademing gelegd. Zij zullen verschillende maanden op de intensive care door moeten brengen. Dokters werken de klok rond om voor de negenling te zorgen. "Ze hebben geen spijsverteringskanaal dat in staat is voedsel op te nemen," vertelt Youssef Alaoui, medisch directeur van de kliniek in Ain Borja, aan de krant The Times. Hij legt uit dat "een kleine infectie bij een premature baby binnen enkele uren dodelijk kan zijn". Dit soort geboorte "is zeer zeldzaam, het is uitzonderlijk," voegde hij eraan toe.

De vader van de negenling is extatisch. Kader Arby, een 35-jarige soldaat, zei tegen de krant The Daily Mail dat de baby’s "geschenken van God" zijn. Hij verheugt zich erop hen te ontmoeten. "Ik heb voortdurend contact gehad met mijn vrouw, maar ik moest thuisblijven in Mali om voor ons andere dochtertje te zorgen, ze is pas twee jaar en vijf maanden oud," zei hij. "Het is ook moeilijk reizen vanwege de pandemie, maar we plannen een reis volgende week," zei hij. "Het zal een vreugdevol weerzien zijn, en we zullen God de hele tijd danken."

Het gelukkige paar trouwde in een driedaags feest in december 2017 in Timboektoe. Met de negenling hebben Kader Arby en Halma Cisse Arby nu 10 kinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team