Zoeken

Vrouw die van 9 baby’s beviel noemt eerste zoon "Mohamed 6"

13 mei 2021 - 10:00 - Marokko

©

Het nieuws over de geboorte van een Malinese negenling in Casablanca deed veel stof opwaaien in Marokko en in de rest van de wereld. De jonge moeder, van Malinese afkomst, is bijna een week geleden bevallen. De baby’s werden dinsdag gedoopt tijdens een religieuze ceremonie in Timboektoe, de geboortestad van de ouders van de negen baby’s.

Volgens RFI heeft de Malinese Halima Cissé ervoor gekozen om haar eerste zoon naar de Koning van Marokko te vernoemen. Zij heten, in volgorde, Kadidia, Mohamed 6, Fatouma, Oumar, Hawa, Adama, Bah, Oumou en Elhadji, aldus dezelfde bron.

De jonge moeder werd half maart naar Casablanca overgebracht om in een privé-kliniek te worden behandeld. Ze dacht dat ze zeven baby’s verwachtte, maar ze baarde er negen. Vijf meisjes en vier jongens, geboren via een keizersnede. Ze wegen elk tussen 500 gram en 1 kilo. De vader is in Bamako, wachtend op een vergunning om naar Marokko te komen.

Dezelfde bron zegt dat Halima Cissé haar kinderen elke dag ziet. Ze wordt "verwend door de hele dienst, met maaltijden op maat en oosterse gebakjes".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team