Zoeken

Marokko: babyhandel verijdeld in Kelâat Es-Sraghna

29 oktober 2019 - 14:59 - Marokko

©

Een criminele organisatie gespecialiseerd in de handel van baby’s, is door de politie in Kelâat Es-Sraghna opgerold. Drie vrouwen werden gearresteerd.

De drie verdachten werden aangehouden na een mislukte poging om een baby aan een adoptiemoeder te overhandigen.

Volgens Assabah kwam de zaak aan het licht toen de biologische moeder van de baby ruzie kreeg met de tussenpersoon en de adoptiemoeder in het ziekenhuis. Veiligheidsagenten grepen in en waarschuwden de politie.

Onderzoek toonde aan dat de 28-jarige biologische moeder een valse naam had gegeven bij haar aankomst in het ziekenhuis. De tussenpersoon die op het moment van de feiten aanwezig was werd ook regelmatig in het ziekenhuis gezien.

De vrouw zou met jonge moeders de verkoop van hun baby onderhandelen. Ze belooft hen dat de kinderen een goed leven zullen hebben en dat de adoptieouders, naast het afgesproken bedrag, ook alle ziekenhuiskosten zouden betalen.

De adoptiemoeder en de biologische moeder probeerden na de tussenkomst van de veiligheidsagenten uit het ziekenhuis te vluchten maar werden tegengehouden en aan de politie overgedragen. Het onderzoek loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team