Zoeken

Europese Marokkanen betrapt met drugs bij Bab Sebta

9 januari 2024 - 16:00 - Marokko

©

Bij de grensovergang van Bab Sebta hebben douanebeambten en politieagenten een Marokkaanse inwoner uit Frankrijk betrapt op het smokkelen van 30 kilogram cannabis.

De drugsvangst vond plaats tijdens een gezamenlijke controleoperatie. De drugs waren zorgvuldig verborgen in plakjes in verschillende schuilplaatsen in een auto met een Frans kenteken, bestuurd door de Marokkaanse verdachte. Na de vondst werden zowel de auto als de drugs in beslag genomen door de douane, terwijl de bestuurder werd overgedragen aan de gerechtelijke politie voor verder onderzoek, onder toezicht van het bevoegde Openbaar Ministerie.

Lees ook: Marokkaan uit Europa met drugs gepakt in Sebta

In een vergelijkbare situatie werd tijdens een andere gezamenlijke controleoperatie, uitgevoerd door dezelfde diensten op dezelfde grensovergang, 18 kilogram cannabis in beslag genomen. Deze drugsvangst gebeurde in een auto die eigendom is van een Marokkaanse inwoner uit Spanje.

Lees ook: Marokkaanse influencer, van TikTok tot drugshandel

De grondige doorzoekingen onthulden de drugs, die waren verstopt in speciaal aangepaste holtes bij de brandstoftank van het voertuig met een Spaans kenteken. Net als in het eerste geval werden de auto en de drugs door de douane in beslag genomen, en werd de Marokkaanse bestuurder overgedragen aan de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team