Zoeken

Marokko: politieagent... en drugshandelaar

30 december 2023 - 23:00 - Marokko

©

In Salé is een politieagent in hechtenis genomen wegens drugsbezit tijdens een veiligheidsoperatie die in samenwerking met de inlichtingendienst (DGST) werd uitgevoerd.

De betrokken agent, een brigadier-chef werkzaam bij de openbare veiligheidskazerne in Rabat, werd betrapt met 1,5 kg cannabishars, een hoeveelheid cannabispoeder en een som geld die vermoedelijk afkomstig is van drugshandel. Tijdens een huiszoeking in zijn woning in Salé werden ook 1442 psychotrope pillen in beslag genomen.

Lees ook: Safi: politieagent en gendarme gearresteerd voor drugshandel

Na zijn arrestatie is onder toezicht van het bevoegde Openbaar Ministerie, door de gerechtelijke politie in Salé een onderzoek geopend om de details en mogelijke vertakkingen van deze criminele activiteit te achterhalen. Uit onderzoek van zijn dossier blijkt dat de verdachte al meerdere disciplinaire maatregelen tegen zich had lopen.

Lees ook: Drie politieagenten vast voor moord op arrestant in Tetouan

De politieagent in voorlopige hechtenis genomen. De nationale veiligheidsdienst (DGSN) heeft besloten hem voorlopig te schorsen en zal na afloop van het onderzoek besluiten over verdere administratieve maatregelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team