Zoeken

Brand in gasopslagplaats doet Mohammedia daveren

24 december 2022 - 10:00 - Marokko

©

Donderdag rond 18.30 uur waren de inwoners van Mohammedia getuige van verschillende krachtige explosies als gevolg van een beginnende brand in een gasfabriek in de buurt van de haven.

Hoewel de brand snel onder controle was en er geen slachtoffers vielen, was de schade aan eigendommen en goederen aanzienlijk. Het getroffen gebied, dat onder meer een vismarkt, restaurants, huizen en andere gebouwen omvat, werd door de autoriteiten afgezet. De haven werd ook afgesloten.

Lees ook: Negen gewonden door gasontploffing in Agadir

De gemeente handelde snel en mobiliseerde al haar personeel, burgerbescherming, politie, reddingswerkers, overheidsfunctionarissen, enz. om de strijd tegen de brand te coördineren. Aangezien de brand niet oversloeg naar het gasdepot bij de getroffen propaanfabriek of naar woonhuizen, was het vuur snel onder controle.

Er brak lichte paniek uit onder de inwoners en velen verlieten de stad. Ze keerden terug zodra het vuur onder controle was. De brand, die eerst in een tank uitbrak en vervolgens oversloeg naar andere tanks, was eerder spectaculair dan verwoestend.

Lees ook: Dode bij gasontploffing in Casablanca

De oorzaak van de brand is onbekend. De werknemers van de fabriek hadden hun arbeidsplaats al lang voor de brand verlaten. Het onderzoek naar de brand is nog niet afgerond. De autoriteiten blijven waakzaam en hebben een grote veiligheidszone rond het gebied ingesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team