Zoeken

Caribou Coffee wil aanwezigheid in Marokko versterken

21 oktober 2022 - 08:00 - Economie

©

De Amerikaanse premium koffieketen Caribou Coffee opende nog maar net zijn eerste winkel in Marokko en kondigt nu al aan dat het zijn aanwezigheid in het land wil versterken met tien andere coffeeshops in de komende twee jaar.

De nieuwe winkel in de wijk Racine in Casablanca, heeft de Amerikaanse groep meer dan 5 miljoen dirham gekost. Dat brengt de cumulatieve investeringen van het bedrijf tot nu toe op meer dan 10 miljoen dirham, meldt Challenge.

Lees ook: Starbucks-concurrent Caribou Coffee vestigt zich in Marokko

Aangemoedigd door het ondernemingsklimaat en de nationale markt, heeft de directie van Caribou Coffee de verdere ontwikkeling van haar activiteit in Marokko aangekondigd. In de komende twee jaar zullen ten minste tien verkooppunten worden geopend, voornamelijk in Casablanca, Rabat en Marrakech, aldus de onderneming.

Caribou Coffee is aanwezig in een tiental landen waar het merk ongeveer 300 koffiehuizen heeft. In de Verenigde Staten heeft het merk meer dan 500 verkooppunten, aldus het weekblad.

Lees ook: Quick’s ambitieuze uitbreidingsplan in Marokko

De Amerikaanse nummer 2 van de premium koffieketens komt in Marokko op een markt terecht waar ook de Turkse Espressolab en Boost Coffee grote spelers zijn. Ook Starbucks, de belangrijkste concurrent van Caribou Coffee is al een tiental jaar in het koninkrijk aanwezig en heeft er meer dan twintig verkooppunten.

Bladna.nl