Zoeken

Canarische Eilanden: repatriëring van honderden Marokkaanse migranten

3 januari 2021 - 21:20 - Wereld

©

De Spaanse overheid is begonnen met het terugsturen van honderden illegale migranten van de Canarische Eilanden naar Marokko. De afgelopen drie weken zijn er dagelijks gemiddeld twintig mensen naar Marokko teruggestuurd.

Een maand geleden ontmoette de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska zijn Marokkaanse collega Abdelouafi Laftit in Rabat. Tijdens zijn bezoek werd de toestand op de Canarische Eilanden besproken. De besprekingen eindigden zonder concrete besluiten. Toch zegt de minister dat hij ‘absoluut tevreden’ is.

Een paar weken na deze ontmoeting, is Spanje begonnen met de repatriëring van migranten naar Marokko. Volgens bronnen dicht bij de politie worden de vluchten uitgevoerd door Royal Air Maroc met twintig Marokkanen per vlucht die onder toezicht worden gerepatrieerd.

De lijnvluchten tussen de Canarische Eilanden en Laayoune gaan nu vier keer per week in plaats van twee keer. Ongeveer tachtig Marokkanen keren per week terug naar Marokko. Het repatriëringsproces voor Marokkaanse migranten staat onder leiding van de vreemdelingenpolitie en de interventiepolitie van de Canarische Eilanden.

De officiële woordvoerders van Grande-Marlaska willen geen verdere details geven over het aantal migranten dat gedeporteerd wordt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team