Zoeken

Canarische Eilanden voorbereid op "elke dreiging" uit Marokko

2 juli 2021 - 15:40 - Wereld

©

De baas van de generale staf van het luchtmacht-commando van de Canarische Eilanden (MACAN), Fernando Torres San José, heeft gezegd dat hij de spanningen tussen Marokko en Spanje vooral ziet als een politiek probleem en dat er geen sprake is van een militaire dreiging.

"Het is vooral een politieke kwestie. We zijn voorbereid op elke dreiging die zich kan voordoen, maar op dit moment geloven we niet dat dit conflict een dreiging is. We hebben gemeenschappelijke partners. We zitten in de NAVO en we mogen niet vergeten dat de Verenigde Staten een partner is van Marokko en ook van ons", verklaarde San José tijdens een persconferentie. Hij meent dat de crisis tussen de twee landen geen bedreiging zal vormen voor de veiligheid in de regio, meldt de krant La Provincia.

Tijdens de persconferentie liet San José weten dat de luchtmacht van de Canarische Eilanden zich voornamelijk bezig houdt met het redden van migranten op zee, het vervoeren van vaccins en medische apparatuur en het blussen van bosbranden. Hij pleit ervoor dat er meer in de luchtmacht van de eilandengroep wordt geïnvesteerd om deze taken nog beter uit te kunnen voeren in de toekomst.

Omdat de Canarische Eilanden dicht bij Afrika liggen wordt er steeds vaker een beroep gedaan op de luchtmacht van de Canarische Eilanden in de strijd tegen terrorisme en illegale migratie, besloot San José.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team