Zoeken

Canarisch onderzoek legt corruptie bij Marokkaanse douane bloot

4 oktober 2022 - 12:00 - Marokko

©

In Crevillent, Callosa en Lorca (Canarische eilanden) heeft de Spaanse politie een Marokkaans netwerk ontdekt dat in drugs en minderjarige migranten handelt. Uit ondervragingen bleek dat zij hun activiteiten uitvoerden met de medeplichtigheid van Marokkaanse douanebeambten.

Agenten van de politie-eenheid voor de bestrijding van immigratienetwerken en valsemunterij (UCRIF) hebben tijdens het door de rechtbank van San Cristóbal de La Laguna (Tenerife) gelaste onderzoek, vastgesteld dat de leden van het netwerk Marokkaanse douanebeambten hebben omgekocht om hun smokkelwaar (schoenen en kleding) door te laten.

Lees ook: Marokkanen betaalden 10.000 euro voor schijnhuwelijk in Spanje

Er werd 45 tot 1500 euro gevraagd voor deze goederen. Volgens de onderzoekers zou het netwerk in verband kunnen worden gebracht met een ambtenaar in de grenshaven van Algeciras, meldt La Informacion.

Lees ook: Marokkanen betalen tot 100.000 dirham voor valse arbeidscontracten in het buitenland

Tijdens een huiszoeking bij de leider van het netwerk, een inwoner van Crevillent, werden 100 dozen met kleding en schoenen ter waarde van 270.000 euro in beslag genomen. Telefonische observatie door de politie bracht ook andere misdrijven aan het licht, zoals de vervalsing van arbeidscontracten ter waarde van 5000 tot 13000 euro en de vervalsing van Covid-certificaten ter waarde van 400 euro. De vervalste arbeidscontracten werden vermoedelijk gebruikt om de binnenkomst van Marokkaanse migranten in Spanje te vergemakkelijken of om op frauduleuze wijze een werkloosheidsuitkering te ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team