Zoeken

Marokkanen betaalden 10.000 euro voor schijnhuwelijk in Spanje

21 mei 2022 - 17:00 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft een crimineel netwerk opgerold dat gespecialiseerd was in het regelen van schijnhuwelijken tussen Spaanse burgers en mensen van Marokkaanse afkomst om verblijfsvergunningen te krijgen. 129 mensen werden gearresteerd en 72 schijnhuwelijken werden opgespoord.

Het criminele netwerk, waarvan de vermeende leider een advocaat uit Elche is, was sinds 2017 actief in Alicante en Murcia. Tijdens het drie jaar durende onderzoek arresteerde de Spaanse politie 129 leden van de organisatie, meldt ORM.

Lees ook: Italië: Marokkaan leidde netwerk voor schijnhuwelijken

Met behulp van "valse getuigen" bereidde de advocaat de huwelijken minutieus voor. Tijdens het hele proces coachte hij de echtparen en getuigen over hoe ze de vragen van de autoriteiten correct moesten beantwoorden. Hij bereidde ook alle benodigde documenten voor hen voor, zodat het bedrog tijdens de huwelijksgesprekken niet opgemerkt zou worden.

Lees ook: Italië: Marokkaan zonder papieren enkele minuten voor huwelijk gearresteerd

In totaal werden 72 schijnhuwelijken gesloten, waardoor 51 vreemdelingen een verblijfsvergunning kregen. De klanten van de advocaat betaalden hem tot 10.000 euro voor deze dienstverlening. De 129 arrestanten, 66 mannen en 63 vrouwen in de leeftijd van 23 tot 71 jaar, worden beschuldigd van het schenden van de rechten van vreemdelingen, het vervalsen van documenten, het afleggen van valse verklaringen en het behoren tot een criminele organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team