Zoeken

Canada: vijf gewonden bij schietpartij bij moskee

18 april 2022 - 19:40 - Wereld

©

Vijf mensen zijn zaterdag gewond geraakt op de parkeerplaats van een moskee in Toronto in Canada, nadat ze door onbekenden vanuit een auto werden beschoten.

De vijf gewonden zijn tussen 28 en 35 jaar oud en hadden net het avondgebed verricht toen ze "willekeurig werden aangevallen" op de parkeerplaats van de moskee. Volgens persagentschap MAP werden de schoten afgevuurd vanuit een voertuig. "Toen de mensen zich klaarmaakten om te vertrekken, klonken er een aantal schoten en werden vijf mensen geraakt door kogels, die volgens ons uit een voertuig kwamen," zegt een politiewoordvoerder.

Lees ook: Neonazi plande aanslag op moskee in Frankrijk

Vier slachtoffers werden gewond op de grond gevonden en naar het ziekenhuis gebracht. Het vijfde slachtoffer ging zelf naar het ziekenhuis. Volgens de artsen is de situatie van de slachtoffers niet levensbedreigend.

Het onderzoek heeft nog niet uitgewezen of de slachtoffers werden beschoten vanwege hun geloofsovertuiging. "Het is te vroeg om te zeggen dat dit een haatmisdrijf is, maar onze haatmisdaadafdeling onderzoekt dit, samen met de lokale gemeenschap," zegt James Ramer, hoofd van de politie van Toronto.

Lees ook: Islamofobe aanslag op moslimgezin in Canada, vier doden

Op Twitter uitte federaal minister Marco Mendocino van Openbare Veiligheid, zijn droefheid over de tragedie. Hij zegt opgelucht te zijn dat de slachtoffers niet in levensgevaar verkeren. Om de verantwoordelijken voor de schietpartij te vinden, heeft de politie iedereen die informatie of camerabeelden heeft, gevraagd anoniem contact op te nemen.

Bladna.nl