Zoeken

Canada: aanval met bijl in moskee

22 maart 2022 - 15:40 - Wereld

©

In een moskee in het Canadese Toronto heeft een man, gewapend met een bijl, gelovigen aangevallen. Moskeegangers wisten hem te overmeesteren. Hij werd aan de politie overgeleverd en gearresteerd.

De regionale politie meldt in een verklaring dat hun eenheden rond 7 uur ’s morgens naar het Dar Al-Tawheed Islamitisch Centrum waren geroepen na een melding van een islamofobe aanval. De verdachte, Mohammad Moiz Amar, spoot naar verluidt een product naar bezoekers van de moskee terwijl hij met zijn andere hand "met een bijl zwaaide" voordat hij door moskeegangers werd overmeesterd.

Lees ook: Moslim rijdt met opzet in op moskee in Frankrijk

Bij hun aankomst arresteerden politieagenten de verdachte. "Ik ben hen ongelooflijk dankbaar voor hun heldenmoed en ik sta volledig achter de gemeenschap van het Dar Al-Tawheed Islamitisch Centrum, dat vanochtend werd aangevallen. Er is in onze provincie geen plaats voor zulke gemene en haatdragende daden", twitterde premier Doug Ford van Ontario.

Lees ook: Neonazi plande aanslag op moskee in Frankrijk

"Deze aanval zonder aanleiding op een gebedshuis is absoluut onaanvaardbaar en ik veroordeel het in de sterkst mogelijke bewoordingen," twitterde burgemeester Bonnie Crombie van Mississauga, die zei dat ze "geschokt" was door de aanval. In een tweet veroordeelde de Canadese premier Justin Trudeau "met klem dit geweld dat in Canada niet thuishoort". "Mijn gedachten zijn bij de gemeenschap," voegde hij eraan toe en prees "de moed van iedereen die ter plaatse was".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team