Zoeken

Marokkanen gewond bij brand in Madrid

6 juli 2022 - 16:20 - Wereld

©

Agenten van de gemeentepolitie van Madrid patrouilleerden in de wijk Carabanchel, toen ze drie jonge mensen aantroffen, waaronder twee Marokkanen, die het slachtoffer waren geworden van een brand in een pakhuis. Zij werden met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en verkeren in levensgevaar.

De drie jongeren, tussen 18 en 20 jaar oud, waren naakt en hadden ernstige brandwonden op hun lichaam. Ze stapten net achter in een voertuig met chauffeur, toen de politie hen zag. De politie ging hun richting uit om te zien wat er aan de hand was. De jongeren vluchtten weg maar werden iets later onderschept, vertelt een politiewoordvoerder aan ABC.

Lees ook: Marokkaan geïdentificeerd die levend verbrand werd in Algeciras

Toen de agenten merkten dat de drie jongeren ernstige brandwonden hadden, belden ze de hulpdiensten, die ter plaatse snelden om eerste hulp te verlenen aan de jongeren, alvorens hen over te brengen naar het universitair ziekenhuis van Getafe. Hun levens zijn in gevaar. Eén van hen is over 30% van zijn lichaam verbrand, een ander over 40% en de derde over 60%. Ze liepen onder meer brandwonden op aan het gezicht, de handen, rug en benen. Volgens de hulpdiensten werd benzine gebruikt.

De drie jongeren liggen nog steeds onder toezicht in het ziekenhuis. Ze worden van vandalisme verdacht. Hun gezondheidstoestand laat momenteel niet toe dat ze verklaringen afleggen. De politie heeft het afgebrande pakhuis geïnspecteerd en verbrande kleren, huidresten, mobiele telefoons en identiteitsdocumenten van de slachtoffers gevonden.

Lees ook: Marokkaan komt om bij brand in Franse gevangenis

De forensische politie onderzoekt de oorzaak en oorsprong van de brand, en of de drie jongeren de daders van een vandalistische daad zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team