Zoeken

Burgemeester Fez beticht van fraude bij aanbesteding

15 oktober 2020 - 11:00 - Marokko

©

Driss El Azami El Idrissi, burgemeester van Fez, bevindt zich te midden van een schandaal. Hij wordt beschuldigd van inbreuk op de geldende regels bij de toekenning van een parkeercontract.

De aanbesteding voor het beheer van stadsparkeerplaatsen werd in 2018 toebedeeld aan een Italiaans bedrijf. Volgens Al Akhbar werd het besluit niet unaniem goedgekeurd en kreeg de burgemeester tijdens de laatste zitting van de gemeenteraad zware kritiek.

Eén van de ergernissen die aan de gekozen gemeenteambtenaar werden voorgelegd, gaat over de niet-validatie van het ontwerpplan door het ministerie van Binnenlandse Zaken, nadat het in februari 2018 op niveau van de gemeente werd goedgekeurd.

De andere beschuldiging tegen de burgemeester betreft het gebruik van een heimelijke aanbestedingsprocedure, die plaatsvond zonder de speciale toestemming van de bevoegde instantie, waardoor het principe van concurrentie tussen verschillende bieders niet werd gerespecteerd.

El Idrissi wordt er ook van beschuldigd bepaalde verplichtingen in het bestek te hebben gewijzigd zonder medeweten van de gemeenteraad, zoals bijvoorbeeld de verplichting om nieuwe parkeerplaatsen te ontwikkelen. Erger nog, de stad zou in strijd met de geldende regelgeving, de parkeeropbrengsten van de afgelopen twee jaar niet hebben geïnd.

De Regionale Rekenkamer en de Algemene Inspectie van Binnenlandse Zaken werden na de vele beschuldigingen aangesproken om deze illegale handelingen van burgemeester Driss El Azami El Idrissi te stoppen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team