Zoeken

Brusselse straten vernoemd naar Marokkaanse migrantenarbeiders?

28 december 2023 - 19:00 - Wereld

©

In Brussel is er een voorstel om straten te vernoemen naar Marokkaanse en Turkse immigrantenarbeiders, ter erkenning van hun 60-jarige bijdrage aan de Belgische economie, vooral in de koolmijnsector.

Mourad Maimouni, een onafhankelijk gemeenteraadslid, heeft dit idee voorgesteld tijdens een gemeenteraadssessie in Brussel, meldt La Dernière Heure. De suggestie is bedoeld om de nalatenschap en offers van deze werknemers te eren en hun impact op de Belgische economische geschiedenis te erkennen.

Lees ook: Marokkanen willen van Franse straatnamen af

Anaïs Maes, schepen van Stedenbouw, reageerde voorzichtig op het voorstel. Ze staat open voor het idee om vrouwen uit de Turkse en Marokkaanse gemeenschappen te eren in toekomstige straatnamen maar wijst op administratieve uitdagingen en de zeldzaamheid van kansen om bestaande ruimtes te hernoemen.

Lees ook: Franse straat vernoemd naar Marokkaanse oorlogsveteraan

Maimouni drukt de wens uit om vooral degenen die gestorven zijn in de kolenmijnen of door longziektes te herdenken en stelt zelfs voor om een metrostation te vernoemen naar een Marokkaanse of Turkse arbeider die overleden is op een bouwplaats van de MIVB, het Brusselse openbaarvervoerbedrijf. Hij benadrukt dat het belangrijk is om hen te herdenken, ondanks de moeilijkheden om specifieke namen uit het verleden te identificeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team