Zoeken

Marokkaanse MIVB-bestuurder gedecoreerd met de gouden medaille in de Kroonorde

6 maart 2021 - 20:40 - Wereld

©

Koning Filip van België heeft Abdelaziz Hajmhand een gouden medaille in de Kroonorde toegekend. Het document, ondertekend door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, kwam per post aan in de brievenbus van Abdelaziz, die door iedereen gewoon Aziz genoemd wordt.

Zijn vrouw Karima en hun drie kinderen Dima, Samira en Yassin, een spoedarts in de St-Janskliniek, zijn ontzettend trots op hem. Medailles in de Kroonorde worden onder andere toegekend aan mensen met een lange staat van dienst in de publieke sector. Ze worden in naam van het koningshuis uitgedeeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken. "Ik had geen idee dat de koning van dit prachtige land mij, die in Tanger is geboren, zo’n hoge erkenning zou geven voor het werk dat ik 38 jaar lang als buschauffeur in Brussel heb verricht", zegt hij aan La Dernière Heure.

Aziz werd geboren in Tanger en was 9 jaar oud in februari 1970, toen hij in een met sneeuw bedekt Brussel aankwam. "Vijftig jaar zijn voorbijgegaan en ik herinner me nog steeds de besneeuwde stoep van de rue Camusel, waar papa twee jaar alleen had gewoond en cent voor cent had gespaard om zijn gezin hierheen te brengen." Zijn vader werkte bij Durobor terwijl Aziz naar de lagere school ging. Hij denkt met veel tederheid terug aan zijn leraren, mevrouw Vindevogel en de heer Scheers "die mij het verlangen gaven om te studeren en mij, een zoon van immigranten, verwelkomden zonder enig onderscheid te maken".

Aziz begon op de leeftijd van 21 te werken bij de MIVB. "Ik had mijn hoger diploma in elektriciteit van de Arts et Métiers, maar ze hadden chauffeurs nodig. Ze zeiden me: chauffeur, het is tijdelijk. En zoals vaak het geval is in België, werd het tijdelijke permanent." Hij werkt nu reeds 38 jaar lang vanuit het Delta-depot in Oudergem, met de buslijnen 71, 41, 95, 34, 36, 38 en 72 en hij zou in Brussel zes keer rond de aardbol zijn gereden en 2,5 miljoen passagiers hebben vervoerd, met slechts vier ongevallen. "Alles goed en wel", zegt hij in dezelfde krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team