Zoeken

Brussel: onderzoek naar politiegeweld na wedstrijd Marokko-Frankrijk

27 december 2022 - 07:00 - Wereld

©

In Brussel is een onderzoek geopend naar aanleiding van mogelijk politiegeweld dat zou hebben plaatsgevonden in de gemeente Sint-Joost-ten-Node, na de WK-match tussen Marokko en Frankrijk.

De vermoedelijke politieblunder werd gefilmd op het grondgebied van de politiezone Brussel-Noord in Sint-Joost-ten-Node, aldus het Brusselse parket, dat aangeeft dat het incident plaatsvond in de nacht van 14 op 15 december, na de voetbalwedstrijd tussen Frankrijk en Marokko.

Lees ook: Mounir (26) overleden na politie-interventie in België

Op de beelden is een politieagent te zien die een in het zwart geklede persoon tegen een muur duwt, meldt Belga. Het slachtoffer kreeg vervolgens verschillende klappen waarna hij in elkaar zakte en roerloos op de grond bleef liggen. Daarna leek de agent weg te lopen terwijl de politie in principe verplicht is om mensen in nood bij te staan tot de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Lees ook: België: aanklacht politiegeweld op Mounaim afgewezen

Het incident werd door een ooggetuige op beeld vastgelegd en veroorzaakte veel ophef op sociale media. Het Belgische Openbaar Ministerie heeft als gevolg daarvan besloten een onderzoek in te stellen om de precieze omstandigheden van het politiegeweld vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team