Zoeken

Mounir (26) overleden na politie-interventie in België

1 augustus 2021 - 19:00 - Wereld

©

Mounir is in de nacht van woensdag op donderdag vermoedelijk het slachtoffer geworden van politiegeweld in het Belgische Schaarbeek. De 26-jarige jongeman overleed kort na zijn opname in het ziekenhuis.

Getuigen zagen Mounir die nacht naakt op straat. Hij was een auto aan het vernielen toen de politie aankwam. Volgens een woordvoerder van de Brusselse politie bleek Mounir "onder invloed van middelen" te handelen. Hij werd ter plaatse gearresteerd.

Lees ook: VN-commissie vraagt onderzoek naar racistisch geweld Belgische politie

Volgens de politie kreeg Mounir na zijn arrestatie een hartaanval in de ambulance waarmee hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De hulpdiensten probeerden hem te reanimeren maar "hij overleed aan het einde van de namiddag aan zijn verwondingen". Meer details over de verwondingen wil de politiewoordvoerder niet geven. Een getuige stelt dat Mounir door de politie was mishandeld en veel bloed had verloren.

Hinde, de zus van Mounir, bevestigde dit aan RTL. "Ik bezocht hem donderdag in het ziekenhuis. Hij had overal littekens, alsof hij klappen had gekregen. De dokter gaf mij ook een CT-scan waarin bleek dat Mounir een hematoom had in zijn hersenen", aldus de jonge vrouw. Forensisch onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven over de doodsoorzaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team