Zoeken

Belgische passagiers Ryanair "gegijzeld" in Marrakech

30 augustus 2023 - 17:16 - Marokko

©

Een deel van de Belgische bridge-delegatie die deelnam aan de wereldkampioenschappen kaartspelen in Marrakech van 20 augustus tot 2 september, strandden samen met andere passagiers van een Ryanair vlucht op de luchthaven Marrakech Menara.

Na de annulering van hun vlucht zitten 190 passagiers van de Ryanair-vlucht van dinsdagmiddag tussen Marrakech en Brussel vast op de luchthaven van Marrakech. Onder hen is een deel van de Belgische bridge-delegatie die aanwezig was bij de wereldkampioenschappen kaartspelen in de okerkleurige stad. "We kwamen op het vliegveld aan en zagen dat onze vlucht was geannuleerd op het informatiebord," vertelt Jean-François, een van de gedupeerde passagiers, aan La Libre. "Bij de Ryanair balie was er niemand om ons enige uitleg te geven."

Lees ook: Marokkaan gearresteerd wegens racisme tegen Polisario-activiste in Spanje

"Uiteindelijk, na aandringen, bood Ryanair ons een alternatieve vlucht aan voor... komende dinsdag. Deze maatschappij is verschrikkelijk. Ik zag een gezin dat in paniek raakte omdat een van hun zonen deze vrijdag weer naar school moest. We voelen ons gegijzeld," voegde hij eraan toe. In afwachting van een andere vlucht naar België, moesten de leden van de Belgische delegatie en de andere passagiers op zoek naar onderdak in Marrakech. Volgens een fan zal het Belgische team, dat zich heeft gekwalificeerd voor de halve finales van het toernooi, pas zondag terugkeren met een andere maatschappij dan Ryanair.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team