Zoeken

Vreemde storing: vlucht naar Marrakech verandert in nachtmerrie

14 juni 2023 - 22:00 - Wereld

©

Op de luchthaven van Dole-Tavaux moesten zo’n 200 reizigers, die aanschoven om op een vlucht naar Marrakech te stappen, meer dan 24 uur wachten na een merkwaardige storing.

Een vogel zou verantwoordelijk zijn geweest voor de vertraging die 24 uur duurde. Volgens informatie van de krant Le Progrès strandden 200 reizigers die naar Marokko wilden voor een paar dagen rust op de luchthaven omdat de straalmotor beschadigd raakte door een vogel. De situatie deed zich voor op maandag 12 juni en bleef maar duren, met een ondraaglijke wachttijd voor de passagiers tot gevolg.

Lees ook: Ryanair-vliegtuig op weg naar Marokko maakt noodlanding in Barcelona

De nacht op de luchthaven was met name een beproeving voor veel gezinnen met jonge kinderen. Sommigen vonden onderdak in een hotel aan de rand van Dole, maar de situatie was dinsdagmiddag nog steeds onzeker. Passagiers wachtten met ingehouden adem. Het late vrijgeven van informatie verhoogde de spanning onder de passagiers. Een passagier zei: "Ze vertellen ons alles op het laatste moment, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt".

Lees ook: Ryanair vliegtuig op weg naar Marrakech gegijzeld door boze passagiers

Na een kwellende wachttijd van meer dan 24 uur kwam er dan eindelijk goed nieuws voor de passagiers. Het vliegtuig vertrok dinsdagmiddag om 15.30 uur en kwam twee uur en drie kwartier later aan in Marrakech.

Bladna.nl