Zoeken

Britse partijleider roept op tot erkenning Marokkaanse Sahara

10 november 2021 - 15:40 - Wereld

©

Robert Kimbell, leider van de Time-partij in het Verenigd Koninkrijk, heeft aan de Britse regering gevraagd om de soevereiniteit van Marokko over de Sahara te erkennen.

"De Verenigde Staten hebben het gedaan. Colombia heeft het gedaan. Israël heeft het gedaan. Het is nu tijd voor het Verenigd Koninkrijk om te erkennen dat de Westelijke Sahara Marokkaans is," verklaarde Robert Kimbell in een bericht op Twitter.

Lees ook: Koning Mohammed VI: Sahara "niet onderhandelbaar"

De Britse politieke leider is bekend voor zijn pro-Marokko standpunt. In een recente reactie op de crisis tussen Marokko en Algerije had hij het Algerijnse militair regime opgeroepen om "te stoppen met zijn lastercampagnes tegen Marokko en zich te focussen op zijn eigen, interne, ernstige en diverse problemen".

Lees ook: Colombia ontkent erkenning Marokkaanse Sahara

Robert Kimbell is ook heel optimistisch over de toekomst van de samenwerking tussen Marokko en het Verenigd Koninkrijk, met name op economisch gebied. De invoer van Marokkaanse producten in het Verenigd Koninkrijk groeide tot eind augustus 2021 met 42,4% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team