Zoeken

Brits advies voor burgers die naar Marokko willen reizen

1 januari 2022 - 19:40 - Wereld

©

Na het besluit van de Marokkaanse autoriteiten om de opschorting van de lucht- en zeeverbindingen tot 31 januari te verlengen, heeft het Verenigd Koninkrijk op woensdag 29 december een aangepast advies uitgebracht voor zijn burgers die van plan zijn naar Marokko te reizen.

De Marokkaanse regering heeft de opschorting van alle lucht- en zeeverbindingen van en naar Marokko tot 31 januari verlengd, aldus een verklaring op haar website. Volgens de toelichting zullen de speciale commerciële vluchten naar een aantal EU-landen, zoals Spanje, Frankrijk, België en Italië, de komende tijd doorgaan en kunnen tickets worden gekocht op de websites van verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Lees ook: Wanhoop bij gestrande Marokkanen in het buitenland

De Britse regering raadt Britse reizigers sterk aan hun vluchten naar het Verenigd Koninkrijk, met een tussenstop in Europa, rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij te boeken. "Britse reizigers hebben geen toestemming van de ambassade of regering nodig om deze tickets te kopen”, benadrukt men.

Lees ook: Israël verbiedt reizen naar Marokko

De Britse regering verzoekt haar burgers, die van plan zijn naar het buitenland te reizen, waaronder Marokko, informatie in te winnen over doorreislanden of -bestemmingen en zorgvuldig te overwegen of het nodig is op dit moment te reizen, aangezien de beperkende maatregelen van Covid-19 op korte termijn kunnen worden gewijzigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team