Zoeken

Brit die drankje met vals geld betaalde riskeert 10 jaar cel in Marokko

9 april 2023 - 16:00 - Marokko

©

Oliver Andrew, de 29-jarige Brit die vastzit in Marokko voor handel in vals geld en de oprichting van een georganiseerde criminele groep, zal binnenkort zijn vonnis horen.

Vorige week kwam Alanna Cornick, de vriendin van Oliver Andrew, aan in Marokko om het proces van de 29-jarige Brit bij te wonen, maar de zitting werd uitgesteld tot 11 april. Ze zegt dat ze haar vriend kort heeft gezien. "Het was vreselijk. Zodra ik de rechtszaal binnenkwam, begon ik te huilen. Het was verschrikkelijk om hem te zien en niet met hem te kunnen praten", vertelt ze aan de BBC.

Lees ook: Marokko: buitenlanders met vals geld betrapt

Oliver was samen met een vriend in Marrakech voor een vakantie, maar werd op 11 november 2022 gearresteerd door de Marokkaanse politie in het hotel waar hij verbleef, op verdenking van het gebruik van vals geld om een drankje te betalen. Hij en zijn vriend werden aangeklaagd voor handel in vals geld en de oprichting van een georganiseerde criminele groep. Ze werden beiden in hechtenis genomen.

Lees ook: Toeristen opgepakt met vals geld in Marrakech

Alanna Cornick vreest dat haar vriend "meer dan 10 jaar gevangenisstraf" krijgt. Ze zegt ook dat Oliver met 32 personen werd vastgehouden in een cel bedoeld voor 12 personen, zonder bedden of frisse lucht. Inmiddels is hij overgeplaatst naar een andere cel met "betere omstandigheden" en mag hij twee keer per week 10 minuten telefoneren, voegt Alanna toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team