Zoeken

Moskee in Den Bosch gesloten omwille van corona in gemeenschap

11 mei 2021 - 10:40 - Wereld

©

Moskee Arrahma aan de Vogelstraat in Den Bosch heeft besloten om te sluiten tot en met 23 mei. De moskee wil zo voorkomen dat de corona-uitbraak in de gemeenschap, een brandhaard van besmettingen wordt.

Arrahma-bestuurslid Achmed Erassan, weet niet over hoeveel besmettingen het gaat en zegt dat er ’her en der’ coronagevallen zijn gemeld. "We willen voorkomen dat mensen die symptomen vertonen tóch naar de moskee komen en zo anderen besmetten", zegt hij in bd.nl. "We willen simpelweg alle risico’s uitsluiten. Hij noemt de situatie zorgwekkend.

De Arrahma-moskee telt 800 leden waarvan het merendeel van Marokkaanse afkomst is. "Maar ook Somaliërs en Syriërs bidden er. Uiteindelijk zou je op zo’n 1500 mensen komen die hiernaartoe komen. Niet allemaal tegelijk natuurlijk. Als er honderd of honderdvijftig tegelijk binnen zijn, dan is het veel".

Errassan vond het dan ook niet makkelijk om de moskee te sluiten, de leden komen naar de moskee om te bidden of om wat rust te vinden. "Niet iedereen is dan ook even positief over het sluiten van de deuren. Maar we staan voor de gezondheid van onze gemeenschap en niet voor die paar die nu heel boos zijn." Hij zegt dat het bestuur niet zal aarzelen om de deuren ook na 23 mei gesloten te houden. "Als de situatie erom zou vragen, dan moet het."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team